Menu opener

Barrio Gótico

Image
Barrio gotico

El Barri Gòtic es troba a 34 quilòmetres en cotxe del nostre hotel a Granollers. Parlar del Gòtic és parlar de la història de Barcelona, ​​és el nucli més antic de la ciutat i el seu centre històric. L’estructura del barri ha romàs gairebé intacta fins al segle XIX i en l’actualitat és un barri atractiu i amb una forta personalitat.

Des Sidorme et diem què veure per aquesta zona de Barcelona. Comencem el nostre recorregut des de la Plaça Nova, un paradís per als amants de l’art i la fotografia. Començant per la Catedral, amb la seva estructura típica del gòtic català dissenyada per l’arquitecte Josep O. Mestres. Continuem pel Pla de la Seu, en la qual es troben la Pia Almoina o Casa de la Canonja; on trobem el Museu Diocesà, la Casa de l’Ardiaca i el Palau del Bisbe. El Pla de la Seu és molt popular a Nadal perquè se celebra la tradicional Fira de Santa Llúcia amb els seus llocs d’avets i pessebres. Arribem fins a la Plaça del Rei amb alguns dels edificis medievals més importants de Barcelona: el Palau Reial Major, la capella de Santa Àgata, al Palau del Lloctinent i la casa Clariana-Padellàs, on es troba ubicat el Museu d’Història de Barcelona . A prop trobem la Plaça Sant Jaume, en la qual es troben les dues institucions més importants de la vida política de la ciutat, l’Ajuntament i la Generalitat.

Una de les parades obligatòries és l’església gòtica Santa Maria del Pi, coronada per un espectacular rosassa i flanquejada per la plaça de Sant Josep Oriol; i la Ribera, l’antic barri de pescadors, hi trobaràs una catedral de novel·la: Santa Maria del Mar i un dels museus més visitats de la ciutat, el Museu Picasso. Un altre lloc obligatori que no podràs marxar sense visitar és el barri jueu. Finalitzem aquest viatge a la Plaça Reial, on sota els seus porxos s’amaguen restaurants, bars i alguns dels locals nocturns més freqüentats de Barcelona. No et resisteixis a la temptació i deixa’t caure per alguna de les moltes xocolateries i botigues de dolços que poblen el barri.

Gaudeix dels carrers de Barcelona i descansa al nostre hotel de Granollers. Reserva ja, t’estem esperant.